Το νόμο στα χέρια τους για όλους αυτούς που τρέχουν στους δρόμους της κοινότητάς τους αποφάσισαν να πάρουν οι κάτοικοι του Staplehurst στην κομητεία Κεντ της Βρετανίας, που αριθμεί 6.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι βεβαίωσαν 133.000 παραβάσεις ταχύτητας σε μόλις μία εβδομάδα.

Οι μισοί από τους οδηγούς έσπασαν το όριο των 50 χλμ/ώρα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κινούνταν ακόμα και με ταχύτητες 120 χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή.

Οι κάτοικοι το έκαναν αυτό για να πείσουν την αστυνομία να βάλει κάμερες ταχύτητας στο Staplehurst. Ένας κάτοικος πάντως, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξομολογήθηκε στην εφημερίδα «Metro»: «Για να είμαι δίκαιος, όταν είδα τους εθελοντές τροχονόμους, πάτησα το γκάζι λίγο περισσότερο. Κάτι πρέπει να γίνει όμως πριν σκοτωθεί κάνα παιδί».

Οι κάτοικοι λένε πως οι δρόμοι γύρω από την κωμόπολη είναι μεγάλες ευθείες, κι έτσι πολλοί επιταχύνουν τα οχήματά τους πάνω από το όριο.

Ο έλεγχος έγινε με τις ευλογίες του δημοτικού συμβουλίου και τα αποτελέσματα σόκαραν τους πάντες. Ο Malcolm Buller δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν είπαμε στον κόσμο τα νούμερα, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό».

«Ζούμε εδώ και δεν θέλουμε να γίνουμε στατιστικές σε ατυχήματα», είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου Tom Burnham στην εφημερίδα. Οπλισμένοι με ραντάρ, οι κάτοικοι βγήκαν στους 4 βασικούς δρόμους της κωμόπολης και από τα 284.024 οχήματα που κατέγραψαν, τα 133.000 κινούνταν πάνω από το όριο ταχύτητας. Το 47% δηλαδή…