Όταν ήταν μικρό κορίτσι, η Russi Taylor επισκέφτηκε με την οικογένειά της την Disneyland και η μικρούλα είχε μια αξέχαστη εμπειρία με τον ίδιο τον Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Πού να φανταζόταν τότε πως όταν θα μεγάλωνε θα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της ζωής στα στούντιο της Disney και η εταιρία θα την έστελνε στο πάνθεο των θρύλων της το 2008 ως «Disney Legend»;

Για 30 σχεδόν χρόνια, η Taylor ήταν η φωνή της Μίνι Μάους. Τη φωνή της δάνειζε σε πολλούς ακόμα ήρωες της Disney, αλλά και σε άλλες σειρές κινουμένων σχεδίων (όπως στους «Simpsons»), ο χαρακτήρας που ταυτίστηκε πάντως μαζί του ήταν η πιστή σύντροφος του Μίκι Μάους.

Και όπως ακριβώς η Μίνι ερωτεύτηκε τον Μίνι, έτσι έκανε και η Taylor για τον Wayne Allwine, τη φωνή του Μίκι για επίσης τρεις ολόκληρες δεκαετίες! Οι δυο τους παντρεύτηκαν κιόλας, στην πραγματική ζωή, και πέρασαν μαζί 18 αγαπημένα χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Allwine το 2009.

Ήταν το 1985 όταν η Disney θέλησε να δώσει στη Μίνι μεγαλύτερο ρόλο στα επεισόδια αλλά και περισσότερες ατάκες, κι έτσι έκανε μια μεγάλη οντισιόν για να βρεθεί η νέα της φωνή. Στο πλατό του «Totally Minnie» η Russi δεν θα έβρισκε μόνο τη δουλειά των ονείρων της, αλλά και τον άντρα της ζωής της.

«Ο Wayne ερχόταν για να παίξει τον Μίκι στο ‘‘Totally Minnie’’», ανακαλεί η ίδια, «γνωριστήκαμε στον διάδρομο. Τα πήγαμε πολύ καλά». Παρά το γεγονός ότι πολλοί γνώριζαν για τον γάμο τους, «τον κρατήσαμε μυστικό. Δεν θέλαμε να νομίζουν πως ήταν ο Μίκι και η Μίνι παντρεμένοι. Ήταν ο Wayne και η Russi αυτοί που παντρεύτηκαν»…