Τι απαντούν οι Γάλλοι για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων»

Τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης από το ινστιτούτο Elabe


ΚΟΣΜΟΣ
22:41
14/02/2019
Τι απαντούν οι Γάλλοι για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων»
1
loading

Περισσότεροι από τους μισούς Γάλλους θέλουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» που σε ορισμένες περιπτώσεις κατέληξαν σε βίαια επεισόδια και πολλοί πιστεύουν ότι οι πορείες που γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο στις μεγάλες πόλεις δεν αντιπροσωπεύουν πλέον τα αρχικά αιτήματα των διαδηλωτών.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης, δείχνει ότι το 56% πιστεύει ότι το κίνημα θα πρέπει να αναστείλει τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις του. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 11 μονάδες σε σύγκριση με μια αντίστοιχη δημοσκόπηση πριν από έναν μήνα.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και το υψηλό κόστος ζωής. Πολύ σύντομα το κίνημα εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία εναντίον της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και των ανισοτήτων.

Αν και πολλοί εξακολουθούν να στηρίζουν το κίνημα, δύο στους τρεις Γάλλους πιστεύουν ότι εκείνοι που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις δεν εκπροσωπούν πλέον τις αρχικές φιλοδοξίες των «κίτρινων γιλέκων».

Σήμερα, ο πρόεδρος Μακρόν, συνεχίζοντας τον εθνικό διάλογο που έχει ξεκινήσει για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, συναντήθηκε με δημάρχους στο απομονωμένο χωριό Γκαρζιλές-Νταμπέρ, στην κεντρική Γαλλία και άκουσε τα παράπονά τους: έλλειψη ιατρών και χρημάτων για επενδύσεις στην τεχνολογία, προβλήματα στις μεταφορές.

Σε κάποιες περιπτώσεις, στις επαφές του με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Γάλλος πρόεδρος έχει παραμείνει επί έξι ώρες απαντώντας στις ερωτήσεις που του θέτουν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δημοτικότητά του ανακάμπτει αφότου ξεκίνησε αυτόν τον εθνικό διάλογο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar La Makhnovtchina

    Φίλοι Γάλλοι της Ελλάς Γαλλία συμμαχία, μην ξεχάσετε να βγάλετε τα άπλυτα γιλέκα στην κυβέρνηση και θα πάθετε ό,τι έπαθε κι εξακολουθεί να παθαίνει η δόλια Ελλάδα από τότε που κατέλαβαν την εξουσία οι άπλυτοι αγανακτισμένοι του συριζα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει