Ένας άντρας από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ σκότωσε τον κολλητό του επειδή είχε φρικάρει, όπως δήλωσε, από την κοκαΐνη και τον νόμισε για κλέφτη.

Ο 47χρονος Byron Artis κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού για τον φόνο του επίσης 47χρονου Ruquinn McCullar. Ο δράστης είπε στην αστυνομία ότι οι δύο φίλοι έκαναν χρήση κοκαΐνης την 1η Φεβρουαρίου και βγήκαν έξω μετά, περνώντας από καζίνο και μπαρ.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο για να αγοράσουν τσιγάρα. Ο Artis έμεινε στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, όπως είπε στην αστυνομία, γιατί είχε γίνει «παρανοϊκός». Όταν ο φίλος του επέστρεψε στο όχημα και άνοιξε την πόρτα του οδηγού, ο Artis πίστεψε πως ήταν κλέφτης και έβγαλε το όπλο πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι.

Κατόπιν πήδηξε στη θέση του οδηγού και επέστρεψε στο σπίτι του καλού του φίλου, φροντίζοντας να ξεφορτωθεί και το όπλο του εγκλήματος εντωμεταξύ.

Ο McCullar έχασε επιτόπου τη ζωή του και ο Artis παραδόθηκε την επομένη: «Υποθέτω πως καταζητούμαι για ανθρωποκτονία», είπε στους αστυνομικούς, «νομίζω πως χρειάζομαι δικηγόρο».

Σύμφωνα με τον τοπικό σταθμό WTMJ, κρατείται στην πολιτειακή φυλακή του Μιλγουόκι και η εγγύησή του ορίστηκε στις 250.000 δολάρια…