Χέρι-χέρι σε γενική απεργία με τα κίτρινα γιλέκα τα συνδικάτα της Γαλλίας

Περισσότερες από 160 διαδηλώσεις οργανώνονται για σήμερα


ΚΟΣΜΟΣ
11:40
05/02/2019
Χέρι-χέρι σε γενική απεργία με τα κίτρινα γιλέκα τα συνδικάτα της Γαλλίας
loading

Γενική απεργία σήμερα στη Γαλλία με τα συνδικάτα και τις ενώσεις να ετοιμάζονται να διαδηλώσουν χέρι-χέρι με τα κίτρινα γιλέκα, που αρχικά αντιμετώπισαν με καχυποψία.

Η CGT και τμήματα της France Ouvriere θα ενωθούν με τα γιλέκα για να ζητήσουν αύξηση μισθών και φορολογική δικαιοσύνη, μαζί με τα κόμματα της άκρας αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και το NPA, το Κομμουνιστικό Κόμμα και μία σειρά οργανώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης όπως η Attac.

Το απεργιακό κίνημα ξεκίνησε την νύχτα και «κίτρινες και κόκκινες» διαδηλώσεις θα πραγματοποηθούν σε δεκάδες γαλλικές περιφέρειες, διαβεβαιώνει ο Φιλίπ Μαρτινές, επικεφαλής της CGT σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες του AFP.

Περισσότερες από 160 διαδηλώσεις οργανώνονται την σημερινή ημέρα, μαζί με σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, κυρίως στον δημόσιο τομέα, στο RATP και το SNCF.

Τον Νοέμβριο, ο Φιλίπ Μαρτινές είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαιτίας της αντιφορολογικής ρητορικής τους και του φόβου του εναγκαλισμού του με την άκρα δεξιά. Άλλαξε γνώμη όταν τα αιτήματα των κίτρινων διευρύνθηκαν για να περιλάβουν την αύξηση του κατώτατου μισθού και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.

«Αρχικά, υπήρξε καχυποψία από την μία και την άλλη πλευρά. Σιγά-σιγά υπήρξε σύγκλιση», παραδέχθηκε η Ορελί Τρουβέ, εκπρόσωπος της Attac. Ένας εκ των επικεφαλής των κίτρινων, ο αμφιλεγόμενος Ερίκ Ντρουέ, κάλεσε σε συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση.

Το θέμα της συμμετοχής παραμένει ανοικτό, διότι μέχρι σήμερα, εκτός σπανίων κοινών δραστηριοτήτων, το εγχείρημα έχει αποτύχει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει