Μπορεί να είναι ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές ποδηλασίας στη χώρα του, η οποία έχει τεράστια παράδοση στο άθλημα, αλλά σίγουρα τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την ιστορία που είχε ως πρωταγωνιστή τον ίδιο, θα ήθελε να μην τον γνώριζε κανείς. Ο λόγος για τον Ίλιο Κέισε, τον Βέλγο της ομάδας Deceuninck-QuickStep.

Ο 36χρονος ποδηλάτης εκδιώχθηκε από τη Βουέλτα α Σαν Χουάν, λόγω μιας άσεμνης σεξουαλικής κίνησης πίσω από μια σερβιτόρα, την ώρα που εκείνη συμμετείχε σε μια φωτογραφία της ομάδας. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναλάβουν δράση εναντίον του, για «συμπεριφορά που καταστρέφει τη φήμη και την τιμή του αγώνα, καθώς και της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία) και της ποδηλασίας εν γένει».

Επίσης, η Αστυνομία της Αργεντινής τιμώρησε τον Κέισε με πρόστιμο 3.000 πέσος, όταν η γυναίκα είδε την εικόνα και υπέβαλε επίσημη καταγγελία εναντίον του αθλητή, μέσω του δικηγόρου της.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο 36χρονος Βέλγος βρισκόταν στην 29η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα που προηγείται ο συναθλητής του, Ζουλιάν Αλαφιλίπ, το βράδυ που ανακοινώθηκε η απόφαση.

«Είμαι πολύ θυμωμένη. Μίλησα ήδη με τους δικηγόρους μου, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ένας συνάδελφός μου που είδε τι συνέβη, θα είναι μάρτυρας» δήλωσε η γυναίκα. Η οποία συμπλήρωσε, για να ξεκαθαρίσει ότι θα έχει σκληρή στάση σε αυτήν την ιστορία: «Δεν μπορούν να έρχονται σε άλλη χώρα και να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα, κάτι ασήμαντο και άχρηστο. Έτσι είναι τα πράγματα στην Αργεντινή και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό, τι θέλει. Ελπίζω ότι τουλάχιστον θα τον τιμωρήσουν ή θα τον επιπλήξουν για ό,τι συνέβη».