Περίεργες υποθέσεις απαγωγής παιδιών απασχολούν το τελευταίο δίμηνο τις αστυνομικές Αρχές της πόλης Ντζόμπε, στη νοτιοδυτική Τανζανία. Από τις αρχές Δεκεμβρίου έως σήμερα δέκα παιδιά ηλικίας από δύο έως εννέα ετών απήχθησαν από τα σπίτια τους τις βραδινές ώρες, όταν οι γονείς τους βρίσκονταν στην αγορά για να πουλήσουν φαγητό.

Έξι από αυτά εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν ζωντανά. Σύμφωνα με τις Αρχές, μάλιστα, από τις σορούς των νεκρών παιδιών έλειπαν είτε αυτιά είτε δόντια είτε κάποια όργανα ή άκρα.

Η Αστυνομία έχει συνδέσει τους φόνους με τη μαγεία. «Όλο αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με δεισιδαιμονίες, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι θα λάβουν βοήθεια από τη μαγεία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο BBC ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ruth Msafiri.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ύποπτου, ο οποίος είναι συγγενής με τρία από τα παιδιά που βρέθηκαν νεκρά.

Οι ανταποκριτές αναφέρουν πως κάποιοι κομπογιαννίτες, που δρουν στην περιοχή, προσπαθούν να επηρεάσουν τους ντόπιους, λέγοντάς τους πως τα ανθρώπινα μέλη έχουν ειδικές ιδιότητες και μπορούν να τους φέρουν πλούτη και τύχη.

«Καλούμε όλους τους γονείς και τους κηδεμόνες να είναι σε επιφυλακή και να διδάξουν στα παιδιά τους πώς να ελέγχουν τις προθέσεις των γύρω τους», τονίζει στο BBC o Ruth Msafiri.