Την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό στη θέση του προέδρου της Βενεζουέλας από το Κόσοβο ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Κοσοβάρος υπουργός Εξωτερικών Μπετζέτ Πατσόλι.

«Το Κόσοβο αναγνωρίζει επισήμως τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό Πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης του Κοσόβου στον Γκουαϊδό και στο λαό της Βενεζουέλας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην πορεία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για ελευθερία» έγραψε ο ΥΠΕΞ του Κοσόβου.

Σε άλλο tweet του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Πατσόλι έγραψε: «Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα και τη σύσταση νέων θεσμών που σέβονται το κράτος δικαίου και την αξιοπρέπεια των πολιτών, το Κόσοβο προσβλέπει στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία μας στην οικοδόμηση του κράτους».

Ειρωνική ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή πρέσβη της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμιτρι Πολιάνσκι, ο οποίος σχολίασε επίσης στο Twitter: «Ο μη αναγνωρισμένος αναγνώρισε τον μη αναγνωρισμένο. Ο κόσμος τρέμει από φόβο…».

Είχε προηγηθεί αναγνώριση του Γκουαϊδό και από την Αλβανία.