Τουρκάλα δημοσιογράφος που εκτίει ισόβια καταδικάστηκε και για νέα υπόθεση

Η Ναζλί Ιλιτσάκ δέχτηκε επιπλέον 6 χρόνια για διαρροή πληροφοριών


ΚΟΣΜΟΣ
0:55
23/01/2019
Τουρκάλα δημοσιογράφος που εκτίει ισόβια καταδικάστηκε και για νέα υπόθεση
loading

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα μία εξέχουσα δημοσιογράφο, η οποία εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε άλλα σχεδόν έξι χρόνια στη φυλακή για διαρροή πληροφοριών που η κυβέρνηση θεωρούσε απόρρητες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η Ναζλί Ιλιτσάκ είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη μαζί με άλλους πέντε δημοσιογράφους τον περασμένο Φεβρουάριο αφού κρίθηκε ένοχη ότι παρέσχε βοήθεια στους συνωμότες κατά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Και οι έξι δημοσιογράφοι, της Ιλιτσάκ περιλαμβανομένης, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες.

Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε την Ιλιτσάκ σε κάθειρξη πέντε ετών και 10 μηνών σε μια χωριστή υπόθεση στην οποία κατηγορούνταν ότι «μοιράστηκε πληροφορία που ήταν ανάγκη να παραμείνει απόρρητη για την ασφάλεια του κράτους», μετέδωσε το Ανατολή.

Η Ιλιτσάκ, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και πρώην βουλευτής, είχε επίσης καταδικασθεί πέρυσι σε φυλάκιση 14 μηνών για προσβολή του προέδρου, ένα αδίκημα που στην Τουρκία τιμωρείται με φυλάκιση έως τεσσάρων ετών.

Μαζί με την Ιλιτσάκ, δύο εξέχοντες δημοσιογράφοι που είναι και αδελφοί --ο Αχμέτ και ο Μεχμέτ Αλτάν-- καταδικάσθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο σε ισόβια κάθειρξη. Η υπόθεση υπογράμμισε τη βαθιά ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στην Τουρκία υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει