Ένα βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να δηλώνει λοχίας στον Στρατό της Βενεζουέλας και να αξιώνει την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media.

Στο βίντεο αυτό δεν φαίνεται κάποια σημαντική κίνηση στρατού ή στρατιωτικών οχημάτων. Ωστόσο, αποτέλεσε μια ακόμη αφορμή για να εξαπολύσουν τα πυρά τους προς τον πρόεδρο της χώρας πολιτικοί του αντίπαλοι, όπως η Λουίζα Ορτέγα Ντίας, η οποία υπηρέτησε ως Γενική Εισαγγελέας της χώρας για δέκα χρόνια (2007-17), αλλά στη συνέχεια καθαιρέθηκε για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και προσπάθησε να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα το 2017, χωρίς επιτυχία.

«Η γενναιότητα αυτών των ανδρών της Εθνικής Φρουράς δείχνει ότι υπάρχει αξιοπρέπεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από την τυραννία», ανέφερε στο σχετικό της ποστ η Ντίας.

Επίσης, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media δεν δείχνουν την παρουσία Δυνάμεων Ασφαλείας στην περιοχή του φυλακίου της Εθνοφρουράς.

Πάντως, το Reuters, που προσπάθησε να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα του υλικού, δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή το βίντεο αυτό.