Το Ισραήλ απηύθυνε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στη Χαμάς και είναι έτοιμο να «επεκτείνει» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε το απόγευμα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Σήμερα στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις», σημείωσε ο Νετανιάχου λίγες ώρες μετά τον θάνατο του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς Άχμεντ αλ Τζααμπάρι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Η Χαμάς και οι τρομοκρατικές οργανώσεις επέλεξαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ισραηλινών πολιτών τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ανεχθούμε μια κατάσταση στην οποίο (ισραηλινοί πολίτες) θα απειλούνται από ρουκέτες», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ «δεν επιθυμεί πόλεμο, όμως οι προκλήσεις της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες μας ανάγκασαν να δράσουμε σκληρά και με αποφασιστικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

«Είμαστε στην αρχή και όχι στο τέλος της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης. Δεν θα υπάρξει μαγική λύση, όμως θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», πρόσθεσε ο Μπαράκ, καλώντας τους ηγέτες της περιοχής να δράσουν «δίκαια και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προκειμένου να προωθηθεί η σταθερότητα και να επιστρέψει η ηρεμία».

Στο μεταξύ, οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζονται και στη διάρκεια της νύχτας, ενώ τουλάχιστον 29 ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφος του Ισραήλ μετά τον θάνατο του αλ Τζααμπάρι.
Εξάλλου εννέα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα ανέρχεται προς το παρόν σε εννέα, αλλά ο αριθμός τους θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ριάντ Μάνσουρ στους δημοσιογράφους.