Πωλητήριο σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στη Νέα Υόρκη

Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί


ΚΟΣΜΟΣ
12:17
18/01/2019
Πωλητήριο σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στη Νέα Υόρκη
loading

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ουρανοξύστες στον πλανήτη, ένα κτίριο που αγαπούν οι κάτοικοι της πόλης στο οποίο βρίσκεται, ενώ ταυτοχρόνως αποτελεί παράδειγμα του αρχιτεκτονικού ύφους αρ ντεκό. Ο λόγος για το Chrysler Building στη Νέα Υόρκη, το οποίο πλέον πωλείται.

Όσοι, όμως, μπορεί να έχουν απορία για την τιμή πώλησής του, αυτή δεν ανακοινώνεται. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τωρινός ιδιοκτήτης, το Abu Dhabi Investment Council - αγόρασε το κτίριο γραφείων στο Μανχάταν, το 2008, αντί 800 εκατομμυρίων δολαρίων - σε συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων Tishman Speyer έχει βάλει πωλητήριο στον ουρανοξύστη.

Η εταιρεία CBRE, που θα αναλάβει το μάρκετινγκ της πώλησης, αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή. Πάντως, το συνολικό ποσό συνδέεται και με την ενοικίαση του οικοπέδου πάνω στο οποίο είναι χτισμένος ο ουρανοξύστης (σύμφωνα με το Bloomberg, το ετήσιο νοίκι είχε διαμορφωθεί από το 2017 και μετά στα 32,5 εκατομμύρια δολάρια).

Το μέλλον του Chrysler Building είναι αβέβαιο. Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Amazon να είναι κοντά σε συμφωνία για ενοικίαση μέρους του χώρου. Από την πλευρά του, ο κριτικός αρχιτεκτονικής Πολ Γκόλντερμπεργκερ, σε tweet, αναφέρθηκε στο Chrysler Building ως «ένα από τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονήματα που έγιναν ποτέ - και ακόμη και σήμερα ο πιο αγαπητός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη» και είπε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μετατροπή του σε κτίριο κατοικιών.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή η προσέγγιση θα είναι ανάλογη αυτής που επελέγη για το περίφημο Woolworth Building, που το Chrysler Building ξεπέρασε σε ύψος για να γίνει το υψηλότερο κτίριο (τίτλο, τον οποίο λίγο αργότερα έχασε από το Empire State Building).

Το Chrysler Building χτίστηκε μεταξύ 1928 και 1930, από τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Βαν Άλεν, για την αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler. Από το 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ήταν το «στρατηγείο» της αυτοκινητοβιομηχανίας και πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του αναφέρονται σε αυτό το παρελθόν. Ο ουρανοξύστης είναι αναγνωρίσιμος λόγω της κορυφής του, η οποία είναι καλυμμένη από ατσάλι Nirosta και διανθισμένη με τριγωνικά παράθυρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει