Ένας 57χρονος είναι ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη σχολή της Αστυνομίας, στην πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Ο 57χρονος ήταν ο οδηγός του παγιδευμένου αυτοκινήτου που ανατινάχτηκε κοντά στη σχολή της Αστυνομίας και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

Ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε έκανε λόγο για μία «τρελή τρομοκρατική ενέργεια» και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία.

Σύμφωνα με το BBC, το αυτοκίνητο μπήκε στον χώρο της σχολής της Αστυνομίας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή αποφοίτησης υποψηφίων. Όταν το σταμάτησαν οι φρουροί σε σημείο ελέγχου, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε έναν τοίχο. Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε.

Από την έκρηξη έσπασαν τα παράθυρα σε κοντινά σπίτια και διαμερίσματα. «Ήταν φρικτό, φρικτό, ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου» περιέγραψε η 62χρονη Ροσάλμπα Χιμένεθ, που εκείνη την ώρα άνοιγε το μαγαζί της κοντά στη σχολή.