Πανικός επικράτησε το μεσημέρι σε πολυτελές σύμπλεγμα γραφείων και ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Κένυα, Ναϊρόμπι, από εκρήξεις, πυρκαγιά και παρατεταμένους πυροβολισμούς.

Ένας άνδρας βγήκε από τις εγκαταστάσεις καλυμμένος με αίματα, καθώς φοιτητές εκκένωναν γειτονικό πανεπιστημιακό κτίριο. Τέσσερα ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα κατέφθασαν στο σημείο, ενώ εργαζόμενοι στα γραφεία δήλωσαν στο Reuters ότι συνάδελφοί τους παρέμεναν κρυμμένοι κάτω από τα γραφεία τους.

Τρία αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες κοντά στην είσοδο του συγκροτήματος, ενώ μία φωτογραφία στο Twitter δείχνει κάτι που μοιάζει με ακρωτηριασμένο ανθρώπινο πόδι.

«Άρχισα να ακούω πυροβολισμούς και μετά άρχισα να βλέπω ανθρώπους να τρέχουν σηκώνοντας τα χέρια ψηλά και κάποιοι έμπαιναν στην τράπεζα για να κρυφτούν και να σωθούν», δήλωσε μία γυναίκα που εργάζεται σε τράπεζα κοντά στο ξενοδοχείο. Άκουσε επίσης δύο εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.