Τον κίνδυνο η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκτροχιαστεί επισήμανε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit και έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της για το «διαζύγιο».

Όλα δείχνουν πως η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα απορρίψει τη συμφωνία της Μέι αύριο το βράδυ, με αποτέλεσμα η τύχη της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου να είναι αβέβαιη και να φαίνονται πιθανά πολλά σενάρια, από την έξοδο χωρίς συμφωνία έως και την ολοκληρωτική ανατροπή του Brexit.

Μιλώντας στο Στόουκ-ον-Τρεντ στην κεντρική Αγγλία, οι κάτοικοι της οποίας τάσσονται υπέρ της αποχώρησης, η Μέι βρήκε την ευκαιρία να στείλει το μήνυμα πως το ολοκληρωτικό «μπλόκο» του Brexit είναι τώρα πιθανότερη έκβαση από το να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

«Υπάρχουν κάποιοι στο Γουεστμίνστερ οι οποίοι επιθυμούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το Brexit και οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για το κάνουν. Ενώ η πιθανότητα μη συμφωνίας παραμένει σοβαρός κίνδυνος, έχοντας παρατηρήσει τα γεγονότα στο Γουεστμίνστερ τις τελευταίες επτά ημέρες, εκτιμώ τώρα ότι η πιο πιθανή έκβαση είναι μια παράλυση στο κοινοβούλιο που δημιουργεί τον κίνδυνο να μην συμβεί το Brexit» είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται στις 17:30 ώρα Ελλάδας σήμερα.