Μια καθηγήτρια γυμνασίου στο Τέξας συνελήφθη την Πρωτοχρονιά καθώς επέστρεφε από το Μαρόκο όπου είχε ταξιδέψει τον Δεκέμβρη με σκοπό να διαπραγματευτεί την πώληση ενός νεαρού κοριτσιού σε άνδρες, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Το γραφείο σερίφη της Κομητείας Φρίστοουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 2/1 ανέφερε πως προχώρησε στη σύλληψη της 37χρονης Amber Michelle Parker με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική – οικονομική εκμετάλλευση (trafficking).

Μέλη από το οικογενειακό της περιβάλλον είχαν επικοινωνήσει με τις αρχές για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις προθέσεις που είχε η καθηγήτρια για το ανήλικο κορίτσι.

Μιλώντας στην εφημερίδα Waco Tribune-Herald, ο σερίφης της κομητείας ΜακΛιν, Parnell McNamara είπε πως η 37χρονη είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες της νεαρής με εσώρουχα διαφημίζοντας μάλιστα πως είναι παρθένα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους η καθηγήτρια προσπάθησε να πουλήσει το κορίτσι.

Η ανεξάρτητη εκπαιδευτική αρχή της Μέξια έδωσε διοικητική άδεια στην 37χρονη μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση.

«Η ασφάλεια των μαθητών μας είναι η Νο1 προτεραιότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχολικός επιθεωρητής Lyle DuBus για να προσθέσει: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά αυτές τους ισχυρισμούς και θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας για την επιβολή του νόμου. Παρακολουθούμε την υπόθεση και πιστεύουμε ότι ποτέ κανένας μαθητής στο γυμνάσιο της Μέξια δεν κινδύνευσε».