Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Ana Gray, μια ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών, από το Νάπιερ της Νέας Ζηλανδίας, την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού της υπήρχε ένα απειλητικό χειρόγραφο σημείωμα, που άφησε κάποιος γείτονάς της και είχε ως στόχο τον 7χρονο αυτιστικό της γιο, Wiremu.

«Αν δεν κάνεις αυτό το παιδί να σταματήσει να φωνάζει θα σε αναφέρω στην Πρόνοια. Έχουμε όλοι μας κουραστεί από τις φωνές του και έχουμε ενημερώσει τον σπιτονοικοκύρη σου», έγραφε το σημείωμα.

«Θα προτιμούσα να μου μιλούσαν πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε να μπορέσω να τους εξηγήσω την κατάσταση», ανέφερε η 28χρονη μητέρα στην εφημερίδα New Zealand Herald, προσθέτοντας πως κατανοεί ότι οι φωνές και τα ουρλιαχτά είναι εκνευριστικά για τους ανθρώπους.

Ο Wiremu διαγνώστηκε με αυτισμό και Παγκόσμια Αναπτυξιακή Καθυστέρηση (Global Development Delay – GDD) σε ηλικία 2 ετών. Οι φωνές και τα ουρλιαχτά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του, σύμφωνα με τη μητέρα του, που προσπαθεί να τον απασχολεί και να του αποσπά την προσοχή με το κινητό της τηλέφωνο.

Η Ana Gray μετακόμισε στο διαμέρισμα πριν από οχτώ μήνες και αυτό ήταν το πρώτο απειλητικό σημείωμα που λαμβάνει.

Από τη στιγμή που το σημείωμα ήταν ανυπόγραφο, η νεαρή μητέρα στράφηκε στο Facebook, όπου απολογήθηκε στους γείτονές της για τον γιο της.

«Προσπαθούμε να ζήσουμε τη ζωή μας κάθε μέρα με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για μας», έγραψε μεταξύ άλλων.