Οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση από το ατύχημα στο υπό σημαία Μάλτας πετρελαιοφόρο «Άθλος».

Η Μαρίνα Αργυρού, διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, δήλωσε ότι το Τμήμα Αλιείας απέστειλε προσωπικό και σκάφη για αξιολόγηση της κατάστασης και ενεργοποίησε το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης «Ορφέας».

Στο πλοίο ξέσπασε το πρωί πυρκαγιά, ύστερα από έκρηξη και δύο από τα 17 μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα.

Η κ. Αργυρού ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε διαρροή πετρελαίου ή καυσίμων στη θάλασσα, εντούτοις έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και η κατάσταση είναι υπό συνεχή παρακολούθηση.

Στο μεταξύ, η VTS – Vasiliko Terminal Services ανακοίνωσε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία τής ανέθεσε τη διαχείριση του ατυχήματος στο πετρελαιοφόρο και της έχει αναθέσει τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση ζητημάτων, που αφορούν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σημειώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει στην προληπτική πόντιση πλωτού φράγματος γύρω από το πλοίο και βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της κυβέρνησης.

Η επιχείρηση, προστίθεται στην ανακοίνωση που αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζεται από υποβρύχιες υπηρεσίες, για εντοπισμό και αναγνώριση του προβλήματος.