Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Στενό, Ινδονησία. Στάχτη και λάβα «πνίγουν» ουρανό και θάλασσα

Αεροφωτογραφία από τις στιγμές που ακολούθησαν της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα στην Ινδονησία. Στάχτη και λάβα έχουν καταπιεί τα πάντα όπως και το τσουνάμι που έπιασε απροετοίμαστους χιλιάδες ανθρώπους.

Μπρούκλιν, ΗΠΑ. Παίζοντας στο αστικό τοπίο

Ένα κοριτσάκι παίζει και χορεύει πάνω στα βράχια έχοντας σαν φόντο το αστικό περιβάλλον και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας έναν ζωντανό πίνακα.

Τιχουάνα, Μεξικό/Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ. Μία λωρίδα από σίδερο, δύο κόσμοι

Μία λωρίδα σκουριασμένο σίδερο χωρίζει δύο διαφορετικούς κόσμους. Από τη μία το «αμερικανικό όνειρο» και η πόλη του Σαν Ντιέγκο και από την άλλη η στέρφα γη της Τιχουάνα στο Μεξικό.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Η ζωή και ο θάνατος πλάι πλάι

Ένα χρωματιστό νούφαρο επιπλέει δίπλα σε ένα νεκρό ψάρι. Μια εικόνα που δημιούργησε την απόκοσμη εικόνα εκατοντάδων νεκρών ψαριών στη λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας στο Ρίο, προκαλώντας ταραχή στους επιστήμονες.

Μόσχα, Ρωσία. Πολύχρωμα Χριστούγεννα

Επισκέπτες εμπορικού κέντρου στη Μόσχα κάνουν τις τελευταίες αγορές τους πριν τα Χριστούγεννα.

Τιμεντόρφερ, Γερμανία. Ένα «μουντό» φτερούγισμα

Γλάροι βρίσκονται μαζεμένοι σε παραλία της Βαλτικής Θάλασσας, στο Τιμεντόρφερ της Γερμανίας πετώντας ζωηρά κόντρα στο μουντό φόντο.

Λάρνακα, Κύπρος. Η προσγείωση στα Χριστούγεννα

To αεροπλάνο ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και να μεταφέρει τους επιβάτες του στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους.

Κατάνια, Ιταλία. Η Αίτνα βρυχάται

Η Αίτνα ξύπνησε ξανά, κάνοντας τη γη της Σικελίας να τρέμει. Καπνοί κάλυψαν τον ουρανό της νότιας Ιταλίας ενώ χιλιάδες κάτοικοι έζησαν τον εφιάλτη βλέποντας σπίτια να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.

Μέιν, Ηπα. Ο παιδικός χορός στον πάγο

Ένα κοριτσάκι στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών εκμεταλλεύτηκε την υποχώρηση του χιονιού και το τσουχτερό κρύο που μετέτρεψε λίμνη σε πάγο ώστε να εξασκήσει τις ικανότητές του στο πατινάζ.

Βρυξέλλες, Βέλγιο. Κίτρινα τα γιλέκα, κίτρινα και τα καπνογόνα

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» που συντάραξαν τη Γαλλία για περισσότερο από ένα μήνα, πέρασαν σύντομα και στο γειτονικό Βέλγιο όπου χιλιάδες κόσμου φόρεσαν και εκεί τα κίτρινα γιλέκα τους και κατέκλυσαν τους δρόμους.