Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε… 24ωρη φύλαξη

Εφτάστερο ξενοδοχείο στο Άμπου Ντάμπι έκανε αυτό που δεν ξανάκανε κανείς


ΚΟΣΜΟΣ
23:50
03/01/2019
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε… 24ωρη φύλαξη
loading

Ένα υπέρλαμπρο ξενοδοχείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν έτοιμο για τα Χριστούγεννα του 2010 με τρόπο που δεν ξανάδε ανθρώπου μάτι.

Στο χρυσοποίκιλτο (πραγματικά!) λόμπι του εφτάστερου ξενοδοχείου Emirates Palace των 302 δωματίων στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο η τελική αξία του οποίου εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ!

Καθώς έφερε στολίδια από πολύτιμα μέταλλα, αλλά και αυτούσια κοσμήματα (περιδέραια, βραχιόλια, ρολόγια κ.λπ.), θέλοντας να κάνει τη χλιδή να ξεχειλίζει από τα κλαδιά του. Το 13 μέτρων δέντρο φιλοξενούσε πάνω του περισσότερα από 181 καράτια διαμαντιών, μαργαριταριών, ζαφειριών και άλλων πολύτιμων λίθων.

Το δέντρο ως δέντρο στοίχιζε λιγότερα από 9.000 ευρώ, ήταν ωστόσο τα κοσμήματα, τα διαμάντια και ο χρυσός της διακόσμησής του που το έστειλε στα ουράνια, κάνοντας πανευτυχή τον γενικό διευθυντή του Hans Olbertz, ο οποίος δεν έσωνε να δίνει συγχαρητήρια στο τμήμα μάρκετινγκ του ξενοδοχείου για το πανάκριβο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα ξενοδοχείο που η πλειονότητα των πελατών είναι… μουσουλμάνοι.

Ο Olbertz είχε πει πάντως στο πρακτορείο AFP πως το σύμβολο της χριστιανοσύνης δεν θα προσέκρουε στα αισθήματα των ντόπιων, καθώς τα ΗΑΕ «είναι πολύ φιλελεύθερη χώρα».

Την ώρα που ο γενικός ζητούσε από τα Ρεκόρ Γκίνες να έρθουν και να εκτιμήσουν το δέντρο ως το ακριβότερο όλων των εποχών, ο διευθυντής μάρκετινγκ Hazem Harfoush απαντούσε όταν τον ρωτούσαν για τα μέτρα φύλαξης πως το δέντρο ήταν «καλή απόδειξη πως το Άμπου Ντάμπι είναι ασφαλής προορισμός». Αλλά «και το ξενοδοχείο μας ακόμα ασφαλέστερος», όπως έλεγε στο BBC, «έχουμε 24ωρη ασφάλεια, τέσσερις σεκιουριτάδες που παρακολουθούν στενά τον χώρο, συν κάμερες ασφαλείας»…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει