Αυτή τη θέα είχαν οι Jon Hunt και Nick Greece που έσπασαν τα ρεκόρ πετώντας επί επτά ώρες με αλεξίπτωτο πλαγιάς, διανύοντας απόσταση 204 μιλίων.

Οι δύο paragliders έφτασαν ταχύτητα έως 18 χιλιομέτρων την ώρα και πετούσαν σε ύψος άνω των 5,5 χιλιομέτρων πάνω από τις πιο ερημικές περιοχές της Αμερικής.

Πετώντας πάνω από την Κόκκινη Έρημο και τις οροσειρές του Wyoming, έπρεπε να κουβαλούν πάνω τους τα πάντα: από οξυγόνο μέχρι φαγητό και υπολογιστές πτήσης.

Οι δύο άνδρες χρειάστηκε να κάνουν καλά υπολογισμένους ελιγμούς για να αποφύγουν την προσγείωσή τους σε περιοχές όπως εκεί που ζουν οι αρκούδες γκρίζλι ή σε σημείο από το οποίο θα έπρεπε να περπατήσουν για δύο ημέρες για να ξανασυναντήσουν τον πολιτισμό.

Σχεδόν 330 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχαν απογειωθεί, οι Jon Hunt και Nick Greece ξαναπάτησαν στο έδαφος κατακτώντας το ρεκόρ.

«Προετοιμαζόμουν για αυτή την πτήση για τουλάχιστον ένα χρόνο- ή μάλλον, τα τελευταία δέκα χρόνια!», δήλωσε ο Nick Greece. «Σταμάτησα να πίνω αλκοόλ για να ετοιμάσω το σώμα μου για τα ύψη αλλά και τον ύπνο νωρίς. Έπρεπε να δυναμώσω και το πνεύμα μου για να αντέξω έως δέκα ώρες στον αέρα αλλά και το σώμα μου για να ετοιμαστεί ακόμα και για διήμερο περπάτημα αν κάτι πήγαινε στραβά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συγκέντρωση. Όταν πετάς χωρίς μηχανή πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος αλλιώς μπορεί να προσγειωθείς… Αλλά άξιζαν όλα για την απίστευτη εμπειρία και το ρεκόρ. Σπάσαμε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κατακτηθεί μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα».

Όσο για τα επόμενα σχέδιά του: του χρόνου θα επιχειρήσει να πετάξει 250 μίλια στην Καλιφόρνια ή ίσως δοκιμάσει κάτι ακόμα μεγαλύτερο στο Τέξας.

Δείτε τις φωτογραφίες