Ο λιβανικός στρατός δηλώνει αποφασισμένος να αποκαταστήσει την τάξη και την ειρήνη στη χώρα έπειτα από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους στη Βηρυτό μετά τη δολοφονία του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της αστυνομίας στρατηγού ελ-Χάσαν.

Είμαστε αποφασισμένοι να καταστείλουμε κάθε προσβολή στην ασφάλεια και να διασφαλίσουμε την ειρήνη για τους πολίτες… καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες να είναι προσεκτικοί στην έκφραση των θέσεων και απόψεών τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιβανικού στρατού.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών έδειξαν χωρίς καμία σκιά αμφιβολίας ότι η χώρα περνά πολύ κρίσιμες στιγμές και ότι η ένταση έχει φθάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδο σε ορισμένες περιοχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ασφάλεια αποτελεί κόκκινη γραμμή, το ίδιο και οι επιθέσεις εναντίον επίσημων θεσμών και δημοσίων ή ιδιωτικών συμφερόντων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που καλεί «όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, να ενεργήσουν με υπευθυνότητα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο».

Ο λιβανικός στρατός καλεί τους διαδηλωτές και τους ενόπλους «να αποσυρθούν από τους δρόμους» και «να ανοίξουν τους δρόμους» που έχουν κλείσει με οδοφράγματα.