Ο νότος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι ένας τελείως ξεχωριστός κόσμος, με τις δικές του συνήθειες, παραδόσεις και αντιλήψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν εκεί, μοιάζουν σε μεγάλο μέρος του πλανήτη κάτι… εξωγήινο.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ούτε οι γάμοι. Τα ζευγάρια που παντρεύονται στην ύπαιθρο, καλούνται να πάρουν προφυλάξεις ώστε να μη χαλάσει ο καιρός και μια ξαφνική μπόρα καταστρέψει την πολύ σημαντική αυτή ημέρα. Πώς είχε συμβεί στο video clip του November Rain των Guns N’ Roses; Κάτι τέτοιο…

Έτσι, πάρα πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να… ξορκίσουν τον κακό καιρό, με το να θάβουν ένα μπουκάλι ουίσκι μπέρμπον στο χώμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε ξεκίνησε αυτή η παράδοση, αλλά μιας και στο Νότο γίνονται συχνά γάμοι με σκέπη τον ουρανό, το έθιμο αυτό έχει πάρει τις διαστάσεις, αντίστοιχες με αυτές του πετάγματος της ανθοδέσμης από τη νύφη.

Η τελετή απαιτεί το μελλοντικό ζευγάρι να επισκεφθεί το μέρος όπου θα τελεστεί ο γάμος έναν μήνα πριν, με ένα γεμάτο μπουκάλι μπέρμπον του Κεντάκι (και μια μπουκάλα με σπιτικό μπέρμπον κάνει την ίδια δουλειά), σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εκείνοι σκάβουν στο χώμα μια τρύπα, βάζουν σε αυτήν το μπουκάλι ανάποδα -έχει σημασία αυτό- και σκεπάζουν με χώμα την τρύπα.

Μετά τις βέρες και έχοντας πλέον «δέσει» εαυτούς με τα ιερά δεσμά του γάμου, το ζευγάρι ξεθάβει το μπουκάλι και πίνει από αυτό.