Ο γύρος και η ελληνική σαλάτα θα σερβίρονται πλέον και στην παγωμένη Αλάσκα, καθώς εκεί επέλεξε να ανοίξει ελληνικό εστιατόριο ένας σεφ από το Λος Άντζελες που όμως είχε δουλέψει κάμποσα χρόνια στη χώρα μας.

Ο Alfredo Garcia, μετακόμισε το Μάιο του ’11 μαζί με τη γυναίκα του, στο Valdez της Αλάσκας, καθώς οι δουλείες του δεν πήγαιναν καλά λόγω της οικονομικής κρίσης. «Η κρίση χτύπησε απότομα», λέει. «Μετά την κατάρρευση ήρθαμε στην Αλάσκα».

Αρχικά δούλεψε σαν σεφ σε ένα εστιατόριο, χωρίς όμως οι δουλειές να πάνε καλά. Το ζευγάρι μετακόμισε σε άλλη πόλη, με τον Alfredo να αναζητά –δίχως αποτέλεσμα- μια καλύτερη δουλειά. Μία μόλις ημέρα πριν επιστρέψουν στην Ελλάδα, πήγαν στο Kodiak, πόλη του ομώνυμου νησιού που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πολιτείας της Αλάσκα.

«Ήρθαμε εδώ [σσ. εννοεί στο Kodiak], μία μέρα πριν φύγουμε για Ελλάδα. Είχαμε παραιτηθεί από τις προσπάθειες και φεύγαμε. Μετά ήρθαμε εδώ». Ο Alfredo Garcia χρειάστηκε 4 μήνες για να ανοίξει το εστιατόριο Sparrows. Σερβίρει γύρο, ελληνικές πίτσες και κάθε μέρα βγάζει 5 διαφορετικές σπεσιαλιτέ.

Μαγειρεύει κυρίως με φρέσκα υλικά και με εξαίρεση τις τηγανιτές πατάτες και τα onion rings, όλα τα φαγητά είναι φτιαγμένα από τον ίδιο. «Είναι δύσκολα να βρεις φρέσκα υλικά εδώ. Έτσι κάνουμε όμως στην Ευρώπη», λέει χαρακτηριστικά. Από τη χώρα μας εισάγει αρνί, φέτα και άλλα υλικά.

«Στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνει όνειρα», λέει η γυναίκα του, Betty. «Εδώ έχω όνειρα. Η πόλη είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι θέλουν να τα καταφέρουμε», διηγείται.