Μηνύσεις κατά της Ryanair ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Ζητάει να αποζημιωθούν οι πελάτες που επηρεάστηκαν από τις απεργίες το καλοκαίρι


ΚΟΣΜΟΣ
14:11
05/12/2018
Μηνύσεις κατά της Ryanair ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
loading

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να αναγκάσει την ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair να καταβάλει αποζημιώσεις σε πελάτες που επηρεάστηκαν από τις απεργίες του προσωπικού της φέτος το καλοκαίρι.

Η CAA ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι οι απεργίες δεν εξαιρούνται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 261 για αποζημίωση και ότι είχε εκκινήσει τη λήψη μέτρων επιβολής σε βάρος της αεροπορικής εταιρίας.

Η Ryanair επλήγη φέτος από μια σειρά απεργιών που πραγματοποίησαν το ιπτάμενο προσωπικό και οι πιλότοι της, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να επηρεαστούν πάνω από 100.000 πελάτες.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της CAA η Ryanair δήλωσε ότι πιστεύει πως η αποζημίωση δεν καταβάλλεται στην περίπτωση απεργιών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters και το AFP.

«Δικαστήρια στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία έχουν ήδη κρίνει ότι οι απεργίες είναι μια "έκτακτη κατάσταση" και ο κανονισμός 261 περί αποζημίωσης δεν ισχύει. Αναμένουμε ότι τα δικαστήρια θα δεχθούν αυτό το προηγούμενο», δήλωσε εκπρόσωπος της Ryanair.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει