Το BBC συμφώνησε να φιλοξενήσει μια τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν με θέμα τη συμφωνία Brexit που κατέληξε με την ΕΕ η αρχηγός του Συντηρητικού κόμματος.

Με tweet του ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε ότι η Μέι «αποδέχθηκε την προσφορά του BBC να λάβει μέρος στην τηλεοπτική συζήτηση» στις 9 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία.

«Είμαστε χαρούμενοι που συμφώνησε και ελπίζουμε να έχουμε σύντομα νέα από το κόμμα των Εργατικών», ανέφερε το BBC, σημειώνοντας ότι συζητά επίσης τη μορφή του τηλεοπτικού διαλόγου και με τα δύο κόμματα.

Δύο μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα απαίτησαν να έχουν ρόλο στην τηλεοπτική συζήτηση.

Η Μέι επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι προσκάλεσε τον Κόρμπιν σε τηλεοπτική συζήτηση, ενώ μέσω της δικής της εκστρατείας να πείσει τους βουλευτές του δικού της κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας Λονδίνου – Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.