Για φόνο πρώτου βαθμού κατηγορείται ένας 29χρονος από τη Φλόριντα που ομολόγησε πως έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι το νεογέννητο κοριτσάκι της φίλης του την ώρα που του άλλαζε πάνα.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Νοεμβρίου, όταν ο Artem Eydelman ήταν μόνος με το 7 εβδομάδων βρέφος στο σπίτι, στην πόλη Λάργκο της Φλόριντα.

Η βιολογική του μητέρα, με την οποία ο 29χρονος άρχισε να βγαίνει όταν εκείνη ήταν ήδη έγκυος, βρισκόταν στη δουλειά. Οι αρχές έσπευσαν στο σπίτι έπειτα από κλήση που έλαβαν σχετικά με ένα παιδί που δεν ανταποκρινόταν.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν οι πρώτες βοήθειες που προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν το βρέφος και στη συνέχεια το μετέφεραν σε κοντινό νοσοκομείο όπου το έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη. Δυο ημέρες αργότερα η μικρή άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο Eydelman ανέφερε αρχικά πως βρήκε το μωρό χωρίς αισθήσεις, αργότερα ωστόσο ομολόγησε πως το γρονθοκόπησε στο κεφάλι και το ταρακούνησε έχοντας αγανακτήσει προσπαθώντας να του αλλάξει πάνα. Το βρέφος υπέστη κάταγμα στο κρανίο, ενώ έφερε και αρκετά σπασμένα πλευρά.

Σύμφωνα με τους Tampa Bay Times ο 29χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού, ενώ αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για ληστεία και εμπορία κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων.