Μετά το χθεσινό δημοσίευμα για τα Ίμια από μεγάλη μερίδα του τουρκικού Τύπου, με κυριότερο αυτό της Milliyet, σημερινό ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου IHA, δείχνει πως η γειτονική χώρα αναζητά τρόπο να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο, καθώς τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο προσκρούουν πάνω σε… αμερικανικό «τείχος».

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, σκάφος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι απομακρύνθηκε έπειτα από παρέμβαση της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τουρκική Ακτοφυλακή διαπίστωσε ότι ένα πολεμικό πλοίο της Ελλάδας μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά του Κούσαντασι και το προειδοποίησε στα αγγλικά, ζητώντας του να απομακρυνθεί. Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι, επειδή το ελληνικό σκάφος δεν έλαβε υπόψη την προειδοποίηση, τότε η Τουρκική Ακτοφυλακή, πλησιάζοντας το, το προειδοποίησε ξανά. Μάλιστα, τονίζεται ότι «η διαμάχη καταγράφηκε με κάμερα».

Στο βίντεο, βέβαια, το σκάφος που φέρεται να ανήκει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν μοιάζει με κανένα του ελληνικού στόλου και θυμίζει περισσότερο τα περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού. Για τη γνωστή «μονταζιέρα» των Τούρκων κάνουν λόγο ελληνικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο news.gr σχετικά με το εν λόγω ρεπορτάζ.