Ένας 28χρονος που δραστηριοποιείται στον χώρο της ψηφιακής στρατηγικής δημοσίευσε στο Reddit μια ιστορία για τον προπάππου του Optatius Buyssens που πήρε μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ιστορία συνόδευαν και φωτογραφίες νομισμάτων, τα οποία, όπως είπε, του έσωσαν τη ζωή.

Ήταν τα ίδια νομίσματα που είχαν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, λόγω του θορύβου που έκαναν, σκόρπια στην τσέπη που είχε στο στήθος του. Ήταν αυτά που πρόδωσαν τη θέση του στον Γερμανό που τον πυροβόλησε.

«Κολλημένα στην τσέπη του στήθους του… πρόδωσαν με τον ήχο τους τη θέση του… η σφαίρα που θα έπρεπε να τον είχε σκοτώσει εξοστρακίστηκε πάνω στα νομίσματα που του έσωσαν τη ζωή», έγραψε χαρακτηριστικά ο Vincent Buyssens.

«Ο Γερμανός στρατιώτης που τον πυροβόλησε, τον κλώτσησε στη συνέχεια στο κεφάλι αλλά εκείνος προσποιήθηκε πως ήταν νεκρός και τον ξεγέλασε. Όταν ο Γερμανός στρατιώτης έφυγε, αυτός και άλλος ένας τραυματίας συμπολεμιστής του κατάφεραν να μετακινηθούν σε ασφαλές μέρος», πρόσθεσε.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πατέρα του Vincent και εγγονό του στρατιώτη, Phillippe, συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1914 στην πόλη Λεμπέκ του Βελγίου. Ο Optatius είχε ένα ιατρικό πρόβλημα που δεν του επέτρεπε να καταταγεί στον Βελγικό στρατό, αλλά τελικά κατάφερε να ενταχθεί ως εθελοντής.

«Τα τρία από τα νομίσματα είναι από το Βέλγιο και τα άλλα τρία από τη Γαλλία», προσθέτει ο Phillippe.

Μετά το τέλος του Πολέμου ο Optatius αντιμετώπισε προβλήματα με την καρδιά του. Έφυγε από τη ζωή το 1958.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.