Σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, στη δεξίωση που οργανώθηκε στη Νέα Υόρκη για τους συμμετέχοντες στην 67η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, που επικαλείται πηγές από την αντιπροσωπεία της Σερβίας, ο πρόεδρος Νίκολις ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις προσπάθειες που γίνονται στη Σερβία «για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης σε συνδυασμό με το συστηματικό και ασυμβίβαστο αγώνα κατά της διαφθοράς».

Ο κ. Νίκολιτς επισήμανε την ανάγκη πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας εκφράζοντας τη βαθιά του ανησυχία για τη δολοφονία του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όπως μεταδίδει το Τανγιούγκ, αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις δήλωσε ικανοποιημένος για την πρόοδο που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον η πορεία των σχέσεων των δύο χωρών θα είναι ανοδική.

Ο πρόεδρος της Σερβίας θα μιλήσει σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά τον Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός που κρίνεται στο Βελιγράδι ως επιτυχία της σερβικής διπλωματίας

Ο Τόμιλσαβ Νίκολιτς χθες συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.