Δύο φορές χρειάστηκε να εκκενωθεί το κτήριο που φιλοξενεί τη δημόσια υπηρεσία που παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στην Καναδική κυβέρνηση, στην Οττάβα τους τελευταίους μήνες.

Οι εκκενώσεις έγιναν τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο όταν υπάλληλοι της υπηρεσίας εντόπισαν αράχνες εντός του κτηρίου.

Στο περιστατικό του Οκτωβρίου, μάλιστα, μια αράχνη στάλθηκε για προληπτικούς λόγους σε εντομολόγο για ταυτοποίηση καθώς υπήρχαν φόβοι πως πρόκειται για την «αράχνη-βιολί», μια μικρή, ύπουλη και δηλητηριώδη αράχνη. Οι αράχνες αυτές εντοπίζονται συνήθως στα κεντρικά και τα νότια τμήματα των ΗΠΑ και εξαιρετικά σπάνια στον Καναδά.

Η εντομολόγος, Catherine Scott είπε στο CBC ότι λιγότερες από πέντε τέτοιου τύπου αράχνες έχουν εντοπιστεί στη χώρα τον τελευταίο αιώνα.

Οι αρχικοί φόβοι των υπαλλήλων δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η πρώτη εξέταση/ταυτοποίηση της αράχνης που βρέθηκε στο κτήριο έδειξε πως πρόκειται για μια κοινή αράχνη.

Η υπηρεσία ανέφερε πως η ασφάλεια των υπαλλήλων της είναι υψίστης σημασίας.

Εκπρόσωπος μιλώντας στο BBC τόνισε πως δεν χάθηκε χρόνος εργασίας καθώς οι υπάλληλοι δούλεψαν είτε από το σπίτι είτε από άλλα γραφεία.

Το κτήριο εκκενώθηκε και απολυμάνθηκε δύο φορές, με τη δεύτερη διαδικασία εκκένωσης να κοστίζει στους φορολογούμενους 13.700 δολάρια, όπως αναφέρει το BBC.