Ένοχο για κτηνοβασία έκρινε δικαστήριο της πόλης Ga-Rankuwa, στη Νότια Αφρική τον 33χρονο Feselani Mcube που έκλεψε και βίασε την έγκυο κατσίκα του γείτονά του.

Αξιωματούχος του τοπικού οργανισμού για την πρόνοια των ζώων δήλωσε πως δεν έχει συναντήσει χειρότερη υπόθεση κακοποίησης ζώου στη ζωή του.

«Αισθάνομαι ότι έπρεπε να είχα κάνει κάτι για να την προστατεύσω», είπε ο ιδιοκτήτης της κατσίκας Knowledge Khumalo.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Winterveldt το βράδυ της 9ης Αυγούστου. Ο κύριος Khumalo άκουσε κάποιους περίεργους θορύβους στη μάντρα του αλλά δεν έδωσε σημασία.

«Δεν το πήρα σοβαρά. Σκέφτηκα ότι ίσως ετοιμαζόταν να γεννήσει καθώς ήταν έγκυος», δήλωσε. Το επόμενο πρωί όμως όταν πήγε στη μάντρα για έλεγχο διαπίστωσε πως η κατσίκα του έλειπε. «Πήγα και την έψαξα γύρω από την κοινότητα αλλά δεν την εντόπισα. Αργότερα, όταν επέστρεψα σπίτι, την βρήκα εκεί, αλλά δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση».

Όταν άρχισε να την εξετάζει, τον πλησίασε ένας άνδρας που τον ρώτησε αν ήταν δική του. «Μου είπε τότε πως το πρωί είχε πάει στην καλύβα του Mcube και είδε την κατσίκα στο κρεβάτι του».

Ο 33χρονος αρνήθηκε αρχικά ότι βίασε την κατσίκα, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε την πράξη του λέγοντας πως το έκανε γιατί βρήκε την κατσίκα στην καλύβα του. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του και την Πέμπτη 1/11 κρίθηκε ένοχος για κτηνοβασία από το ειρηνοδικείο του Ga-Rankuwa. Μέσα στο μήνα θα μάθει και την ποινή του.

«Θέλουμε να καλέσουμε το δικαστικό σώμα να αναλάβει σκληρή δράση κατά των περιπτώσεων βάναυσης μεταχείρισης των ζώων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής του οργανισμού για την προστασία των ζώων, Mishack Matlou στην εφημερίδα Pretoria North Rekord για να προσθέσει: «Τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή και αξίζουν την αγάπη μας. Ίσως οι εκκλησίες θα πρέπει να αρχίσουν να κηρύττουν την αγάπη για τα ζώα», πρόσθεσε.