Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο, οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση


ΚΟΣΜΟΣ
19:40
14/09/2012
Όσλο, Ζυρίχη και Τόκιο, οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο
1
loading

Το Όσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όμως στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η υψηλότερη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ελβετικής τράπεζας UBS που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι τρεις πόλεις είναι πρώτες στη λίστα των ακριβότερων πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με την UBS η οποία ανέλυσε την αγοραστική δύναμη σε 72 πόλεις στον κόσμο.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς στον κόσμο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση, το Βερολίνο στην 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.

Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Ζυρίχη είναι επίσης η πόλη όπου οι μισθωτοί έχουν την υψηλότερη αγοραστική δύναμη.

«Για να αγοράσει ένα iPhone , ένας μισθωτός πρέπει να εργασθεί 22 ώρες στη Ζυρίχη, ενώ στη Μανίλα ο χρόνος εργασίας πρέπει να πολλαπλασιασθεί κατά είκοσι φορές», σύμφωνα με τις έκθεση.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η θέση ως προς το επίπεδο των μισθών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει