Σε διπλή μαστεκτομή, μετά τη διάγνωση καρκίνου του μαστού, υπεβλήθη η αμερικανίδα ηθοποιός Kathy Bates, η οποία είχε βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Misery».

Η 64χρονη ηθοποιός, η οποία είχε ήδη διαγνωστεί με καρκίνο στις ωοθήκες το 2003, παρέμενε σιωπηλή στο λογαριασμό της στο Twitter από το Μάιο, μετά την ακύρωση της συμμετοχής της στην τηλεοπτική σειρά του NBC «Harry’s Law», όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Γεια χαρά σε όλους, λυπάμαι για την μακρά σιγή. Μού διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού πριν από δύο μήνες και υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή. Το στήθος μου δεν μου λείπει περισσότερο από το Harry’s Law. Σας ευχαριστώ όλους για τα ευχάριστα μηνύματά σας. Όλοι σας με βοηθάτε να το ξεπεράσω», γράφει στο τελευταίο μήνυμά της στο Twitter.

Η Kathy Bates, που διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με το People Magazine, έχει λάβει δεκάδες μηνύματα υποστήριξης από γυναίκες που δοκιμάστηκαν από την αρρώστια.

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί, κέρδισε το 1991 το Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Misery». Είχε μεγάλους ρόλους στις ταινίες «Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες» και «Ολική Έκλειψη» πριν υποδυθεί τη Μάργκαρετ «Μόλι» Μπράουν στην ταινία «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον το 1997.