Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, κάλεσε τις ΗΠΑ να «τιμωρήσουν» τους δημιουργούς της ταινίας που θεωρείται προσβλητική για το Ισλάμ, και η οποία πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Αν οι αμερικανοί πολιτικοί είναι ειλικρινείς όταν λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την ταινία, τότε θα πρέπει να τιμωρήσουν αυτούς που διέπραξαν αυτό το γεμάτο μίσος έγκλημα και αυτούς που τους χρηματοδότησαν, ανάλογα με το μεγάλο έγκλημά τους», δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Νωρίτερα, περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι διαδηλωτές, κραδαίνοντας αντίτυπα του Κορανίου και φωτογραφίες του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ».

«Ο υπ ‘αριθμόν ένα υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα είναι ο Σιωνισμός και η κυβέρνηση των ΗΠΑ”, τόνισε ακόμη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης.