Δεν άντεξε τα βασανιστήρια σε φυλακές της Τυνησίας

Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του


ΚΟΣΜΟΣ
6:34
11/09/2012
Δεν άντεξε τα βασανιστήρια σε φυλακές της Τυνησίας
1
loading

Ένας άνδρας από την Τυνησία, ο οποίος απεβίωσε τη Δευτέρα κατά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο της χώρας, φαίνεται ότι είχε υποστεί βασανιστήρια σε αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο δικηγόρος του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι κυβερνητικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από διάσειση στον εγκέφαλο.

«Ο Ραούφ Καμάσι πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Τσαρλς Νίκολ, εξαιτίας κατάγματος από αιχμηρό αντικείμενο που έφερε στο κεφάλι, το οποίο προκάλεσαν άνθρωποι των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια ανάκρισης του θύματος σε αστυνομικό τμήμα» δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Καμάσι.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνεται ότι αιτία του θανάτου του Καμάσι ήταν διάσειση στο κεφάλι, ενώ αναφέρεται ότι ο δικαστής που διεξήγαγε την έρευνα διέταξε τους τέσσερις αστυνομικούς να σταματήσουν την ανάκριση.

Όπως δήλωσε στο Ρόιτερς η πρόεδρος της Οργάνωσης κατά των Βασανιστηρίων, Ράντια Νασρουί, "ο Καμάσι πέθανε εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη σε αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψή του για κλοπή".

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Panos Mantanis

    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΕΩΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει