Η βρετανίδα χήρα ενός από τους βομβιστές της επίθεσης της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο αποκάλυψε μέσα από ένα ποίημά της την πρόθεσή της να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας. Το όνομά της ίδιας βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου.

Η Samantha Lewthwaite -αλλιώς γνωστή ως «η λευκή χήρα»- είχε αποδοκιμάσει τη δράση του συζύγου της Jermaine Lindsay, εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι στο σταθμό του μετρό κοντά στο King’s Cross.


Η Samantha Lewthwaite, αριστερά, ήταν παντρεμένη με τον βομβιστή αυτοκτονίας Jermaine Lindsay, δεξιά, ο οποίος ανατίναξε το σταθμό του μετρό στο King’s Cross το 2005

Η 28χρονη γυναίκα όμως, που είχε ασπαστεί τη μουσουλμανική θρησκεία, στη συνέχεια εξαφανίστηκε και καταζητείται.

Το όνομά της έχει συνδεθεί με την επίθεση με χειροβομβίδα σε μπαρ της Κένυας γεμάτο τουρίστες, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Το ποίημα της νεαρής γυναίκας από το Buckinghamshire, το οποίο αποκαλύπτει τις δολοφονικές προθέσεις της, μιλά για το ό,τι θέλει να γίνει μάρτυρας, ότι νιώθει έτοιμη γι’ αυτό και ότι θα αγοράσει ένα «γιλέκο».

Σύμφωνα με τη βρετανική Sunday Mirror, η Lewthwaite, ανέβασε το ποίημά της που τιτλοφορείται «Maybe Jannah Tomorrow» (ισλαμικός παράδεισος αύριο) σε λογαριασμό στο twitter.

Αποτίει φόρο τιμής στον πρώην ηγέτη της Al-Shabaab –ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα- Aboud Rogo Mohammed, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ανταλλαγή πυρών στην Κένυα.

Η Lewthwaite στη συνέχεια υπαινίσσεται ότι θέλει να τον συναντήσει στην Jannah γράφοντας: «Έτσι ίσως αύριο να είμαι στην -Jannah, κοιτώ γύρω μου πόσο όμορφη είναι η Jihad, είναι ζωντανή στην Κένυα, είναι ζωντανή μέσα μου και αναπνέω τη Jihad, ήρθε η σειρά μου».

Η Lewthwaite ασπάστηκε το Ισλάμ στην εφηβεία της, εποχή κατά την οποία χώρισαν οι γονείς της.

Τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές του χρόνου, όταν η αστυνομία αποκάλυψε ένα σχέδιο-συνομωσία για την ανατίναξη στόχων όπου σύχναζαν δυτικοί τουρίστες στην Κένυα.

Παραμένει η κύρια ύποπτη για την βομβιστική επίθεση σε μπαρ της Κένυας, όπου τουρίστες παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου του Euro 2012.


Η Samantha Lewthwaite μαζί με τον άντρα που οι αρχές πιστεύουν ότι είναι ο βρετανός υπήκοος Habib Ghani

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Lewthwaite τώρα κρύβεται με τον δεύτερο σύζυγό της, βρετανό ύποπτο για τρομοκρατία Habib Saleh Ghani, ο οποίος αυτοαποκαλείται «Οσάμα» και περιγράφεται από την αστυνομία ως «εξαιρετικά επικίνδυνος».