Μία γυναίκα που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον θετό της πατέρα, από την ηλικία των τεσσάρων ετών και με συχνότητα μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα σε μια αποθήκη στον κήπο του σπιτιού τους, εξέφρασε την ανακούφισή της μετά την είδηση της φυλάκισής του για εννέα χρόνια.

Η Becky Burgess, η οποία με γενναιότητα παραιτήθηκε από το δικαίωμά της να παραμείνει ανώνυμη, κακοποιήθηκε επανειλημμένα από τον 54χρονο τότε Kenneth Barnes στην πόλη του Μάντσεστερ τη δεκαετία του ’90.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Barnes προσποιούνταν ότι το κοριτσάκι ήταν «άτακτο» σαν δικαιολογία για να σταματήσει να βλέπει τους φίλους της. Συνέχισε να κακοποιεί την Becky για δύο χρόνια μέχρι να του αφαιρέσουν την κηδεμονία και να την πάρουν μακριά, αφήνοντάς την με κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικό στρες.

Ο θύτης που είναι σήμερα 79 ετών φυλακίστηκε την Παρασκευή, αφού το δικαστήριο τον καταδίκασε για επτά αδικήματα σχετικά με σεξουαλική επίθεση.

Η 26χρονη Burgess, περιγράφοντας τη στιγμή που άκουσε την απόφαση, είπε: «Όλα ήταν θολά. Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν πίστευα ότι εισακούστηκα. Για πολύ καιρό αρνιόμουν να πιστέψω ότι θα βγει κάτι από την καταγγελία μου στην αστυνομία».

Η Burgess δόθηκε από την Πρόνοια στον Barnes και τη γυναίκα του, όταν ήταν τεσσάρων ετών, καθώς η μητέρα της ήταν σοβαρά άρρωστη.

«Πάντα είχα την υπόνοια ότι ήταν κάτι κακό» δήλωσε, περιγράφοντας την κακοποίηση. «Ήθελα να το πω σε κάποιον και πολλές φορές ήμουν έτοιμη να πλησιάσω έναν δάσκαλο στο σχολείο, αλλά δεν μπορούσα. Δεν ένιωθα καλά με τον εαυτό μου».

Αφού απομακρύνθηκε από τον πατριό της στην ηλικία των 6 ετών, υιοθετήθηκε από τον θείο της. Έμεινε υπό την επιτήρηση της Πρόνοιας και συχνά έμπλεκε σε «μπελάδες με την αστυνομία». Στα 7 της υπέφερε ήδη από μια ψυχική ασθένεια και παρακολουθούσε συμβουλευτικές συνεδρίες.

Η Becky Burgess ανέφερε ότι της ήταν δύσκολο να τα βρει με τον εαυτό της μετά από τη δοκιμασία που πέρασε. Κράτησε μυστική την περιπέτειά της για 21 χρόνια μέχρι που την αποκάλυψε στη μητέρα της.

«Μόλις το έμαθε ειδοποίησε την αστυνομία. Με κάλεσαν και με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω επίσημη καταγγελία, στην αρχή όμως δεν ήθελα να γίνει γνωστό. Όσοι περνάνε κάτι αντίστοιχο θέλουν απλώς να το ξεχάσουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε».

Τον Μάιο του 2017 αποφάσισε να κάνει καταγγελία. Έδωσε μία κατάθεση και ο Barnes συνελήφθη το ίδιο βράδυ. Παραπέμφθηκε σε δίκη, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Η Burgess που χρειάστηκε να ανακαλέσει τα γεγονότα ενώπιον του δικαστηρίου είπε: «Ήταν τόσο τρομακτικό, αλλά απαραίτητο. Ήταν δύσκολο για εμένα όταν μου ζητήθηκε να δω τις φωτογραφίες από αυτή την αποθήκη, την αποθήκη που δεν είχα δει από τότε που ήμουν έξι ετών».