Λιγότερο ισχυρό πολιτικά βλέπει το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα τον Μιτ Ρόμνεϊ μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αναφορά του στην κατάσταση στο Αφγανιστάν.

«Σε μια ομιλία περίπου 45 λεπτών, ο Ρόμνεϊ δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό για να αναφερθεί στο Αφγανιστάν. Χωρίς καμιά καινούργια ιδέα και με τις προθέσεις του ασαφείς, ο Ρόμνεϊ δεν φεύγει από το συνέδριο περισσότερο ισχυρός πολιτικά, απ΄ότι όταν ξεκίνησε», υπογράμμισε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα Τζιμ Μεσίνα.

Το περιβάλλον του αμερικανού προέδρου επέκρινε τον τρόπο που ο Ρόμνεϊ περιέγραψε τον Λευκό Οίκο και τις ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμα. «Όπως όλο το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, έτσι και η ομιλία του Μιτ Ρόμνεϊ απόψε περιείχε πολλές προσωπικές επιθέσεις και κοινότυπους πλατιασμούς, αλλά καμιά συγκεκριμένη ιδέα για το πως θα προχωρήσει προς τα μπροστά η χώρα», τόνισε ο Μεσίνα.

Σχετικά με την οικονομία, ο Μεσίνα επισήμανε πως «αυτό που ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν εξέφρασε είναι οι πραγματικές του προτάσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα μπροστά».

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα έστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα στους οπαδούς του μετά την ομιλία του Ρόμνεϊ, ζητώντας τους να συμβάλουν οικονομικά στην προεκλογική του εκστρατεία. «Σήμερα ήταν η βραδιά τους. Ο δικός μας στόχος θα είναι αύριο», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Καρολίνα.