Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν σκότωσαν 18 μαχητές των Ταλιμπάν σήμερα στην περιοχή Μπατζαούρ, δήλωσε ένας αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων, καθώς οι μάχες που συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή ημέρα εγείρουν αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον είχε αποτέλεσμα η προσπάθεια των αρχών να συντρίψουν τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο στρατός του Πακιστάν, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, έχει εξαπολύσει μια σειρά επιχειρήσεων εναντίον των Ταλιμπάν τα τελευταία χρόνια στην Μπατζαούρ και σε άλλες περιοχές στη ζώνη των φυλών, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Χθες όμως, μαχητές των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού και σκότωσαν οκτώ άνδρες των ένοπλων δυνάμεων στο Νότιο Ουαζιριστάν, ενώ, σύμφωνα με πηγές του στρατού, ακόμα τέσσερις άνδρες των ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε μάχη στην Μπατζαούρ και αρκετοί αγνοούνται.

Το Ισλαμαμπάντ είχε υποστηρίξει ότι οι επιχειρήσεις είχαν εξασθενίσει τους εξτρεμιστές μετά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Μπατζαούρ. Ο στρατός είχε κάνει λόγο για «νίκη» του. Σήμερα, ανέφερε ότι ανάμεσα σε αυτούς που σκότωσαν άνδρες του είναι δυο διοικητές της πτέρυγας των Ταλιμπάν η οποία ήλεγχε στο παρελθόν την Κοιλάδα Σουάτ, πριν ο στρατός την εκδιώξει από εκεί.

Η εμφάνισή τους στην Μπατζαούρ δείχνει ότι οι εξτρεμιστές απλούστατα αποχωρούν όταν ο στρατός αυξάνει την πίεση και εμφανίζονται αλλού.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν συνεργάζονται με τους Αφγανούς Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα.