Ένα ζευγάρι από το Τέξας νοίκιασε ένα πολυτελές λοφτ στη γειτονιά TriBeCa του Manhattan, πληρώνοντας 1.100 δολάρια τη βραδιά. Η μίσθωση έγινε μέσω μιας εταιρείας ενοικίασης πολυτελών σπιτιών με έδρα στη Βρετανία.

Πού να φανταζόταν ότι στην κρεβατοκάμαρά τους υπήρχε κάπου κρυμμένη μια κάμερα που κατέγραφε τις προσωπικές του στιγμές…

Το ζευγάρι είχε νοικιάσει το λοφτ μέσω της ιστοσελίδας «onefinestay» η οποία υπόσχεται «ασφάλεια και ιδιωτικότητα» καθώς υπάλληλοι της εταιρείας ελέγχουν εξονυχιστικά κάθε οίκημα που προσφερόταν για μίσθωση μέσω του ιστότοπου.

Ο Winson Ho είχε πάει με τη σύζυγο, το παιδί του και τη νταντά για καλοκαιρινές διακοπές στο συγκεκριμένο οίκημα, όταν κάποιο βράδυ ανακάλυψε στην κρεβατοκάμαρα μια κρυμμένη κάμερα που βιντεοσκοπούσε.

«Το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2018 έχοντας μείνει τέσσερις βραδιές στο διαμέρισμα, ο Ho παρατήρησε ένα μικρό πράσινο φωτάκι να εκπέμπει από το πίσω μέρος του ντουλαπιού που βρισκόταν κάτω από την τηλεόραση, στην κύρια κρεβατοκάμαρα», αναφέρει η αγωγή που κατέθεσε ο 47χρονος άνδρας στο ανώτατο δικαστήριο του Manhattan.

«Το ερμάριο βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι. Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε πως το πράσινο φως ανήκε σε μια κάμερα υπολογιστή. Ο κύριος Ho που είναι εξοικειωμένος με τέτοιες συσκευές, κατέληξε αμέσως στο συμπέρασμα ότι η κάμερα ήταν ενεργοποιημένη, πλήρως λειτουργική και κατέγραφε».

Λάτρης της τεχνολογίας ο κύριος Ho ανέφερε πως η κάμερα είχε τη δυνατότητα να καταγράφει ήχο και εικόνα ακόμα και στο σκοτάδι.

Η αγωγή αναφέρει επίσης πως η κάμερα για τέσσερις ημέρες κατέγραφε προσωπικές στιγμές του ζευγαριού και πως όταν ο κύριος Ho ενημέρωσε σχετικά τους ιθύνοντες του «onefinestay», εκείνοι παραδέχθηκαν πως τα έκαναν θάλασσα.

«Η οnefinestay το κάνει να φαίνεται ότι ελέγχει και ερευνά κάθε διαμέρισμα και πως μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής όταν νοικιάζεις από αυτούς», ανέφερε ο 47χρονος Τεξανός στην NY Post. «Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να υπάρχει μια κρυμμένη κάμερα στην κρεβατοκάμαρα», πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αποκάλυψε πως υπήρχε κι άλλη μια κρυφή κάμερα στην περιοχή του σαλονιού, τόνισε ωστόσο ότι καμία από αυτές τις συσκευές δεν κατέγραφε.

Ο κύριος Ho ζήτησε διαβεβαιώσεις από την εταιρεία πως σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο βίντεο με προσωπικές τους στιγμές θα καταστραφεί, αλλά ποτέ δεν έλαβε απάντηση. Για το λόγο αυτό άσκησε δίωξη ζητώντας αποζημίωση για απροσδιόριστες βλάβες, για «σοκ» και «ταπείνωση».