Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς έξω από το Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αριθμός των τραυματιών κυμαίνεται από 8 ως 10.

Ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι αυτός που άνοιξε πυρ, πρόσθεσε η πηγή της αστυνομίας που μίλησε στο Ρόιτερς, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο NY1 μετέδωσε ότι ο δεύτερος νεκρός είναι μια περαστική.

Η πηγή της αστυνομίας σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, φέρεται ότι επρόκειτο για διένεξη ανάμεσα σε δύο εργαζόμενους, η οποία είχε κακή έκβαση.

Τα θύματα δέχθηκαν τους πυροβολισμούς λίγο μετά τις 16:00 ώρα Ελλάδος στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από το Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που χιλιάδες Νεοϋορκέζοι πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Το Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πόλους έλξης για τους τουρίστες στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία έκλεισε αμέσως μετά το περιστατικό την 33η και την 34η οδό, στον τομέα της 5ης λεωφόρου, και εν γένει την πρόσβαση στο Κτίριο Εμπάιρ Στέιτ.

Ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία, την οποία επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, αυτήν τη στιγμή –περίπου μία ώρα μετά τους πυροβολισμούς– έχει ήδη επιτραπεί στους υπαλλήλους του κτιρίου να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Η αστυνομία επέτρεψε επίσης την επανάληψη της κυκλοφορίας στους δρόμους γύρω από το κτίριο.