Ένας βρετανός χασάπης από το Ντέρμπισαϊρ κατάφερε να εξοργίσει τους χορτοφάγους, ρίχνοντας λάδι σε μια φωτιά που δεν λέει να σβήσει.

Στο χασάπικο λοιπόν Anthony Andrew Traditional Butchers εμφανίστηκε μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί που ενημέρωνε: «Αγαπητοί χορτοφάγοι, έχουμε την αγελάδα που έχει φάει όλο το χορτάρι σας. Ναι, παρακαλούμε»!

Το πράγμα έδεσε με μια δεύτερη επιγραφή μέσα στο μαγαζί: «Κάθε μέρα, χιλιάδες αθώα φυτά σκοτώνονται από χορτοφάγους. Βοηθήστε να σταματήσουμε τη βία. Φάτε κρέας!».

Η χορτοφαγική κοινότητα δεν το πήρε βέβαια καθόλου αστεία το θέμα, φέρνοντας τη συζήτηση στα κοινωνικά μέσα και κάνοντας λόγο για εχθρότητα και κακούς τρόπους του χασάπη Anthony Griffiths.

Εκείνος βέβαια δεν βλέπει κανένα πρόβλημα, το έκανε λέει «για πλάκα» και οι χορτοφάγοι εξάλλου, σημειώνει, δεν θα είναι ποτέ πελατεία του: «Δεν θέλαμε να τους προσβάλουμε, θέλαμε απλώς να κάνουμε λίγη πλάκα και να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα».

Η Dominika Pasecka, εκπρόσωπος της Vegan Society, σημείωσε: «Η ειρωνεία είναι πως αυτό το μήνυμα βοηθά ουσιαστικά τους ανθρώπους να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της νεκρής αγελάδας που πωλείται στον χασάπη και του νοήμονος, ζωντανού όντος που ήταν κάποτε»…