«Πρόκειται για ένα γεγονός που μας γεμίζει θλίψη, δεν υπάρχουν λόγια για να το σχολιάσουμε. Πιστεύω ότι η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να βρει τον τρόπο ώστε η εργασία να γίνει πραγματικότητα για όλους», δήλωσε η Έλσα Φορνέρο, υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Μόντι, αναφερόμενη στο θάνατο, χθες, ενός 54χρονου εργάτη που είχε αυτοπυρποληθεί πριν από εννέα ημέρες μπροστά από την βουλή της Ρώμης.

Ο άνδρας λεγόταν Άντζελο Ντι Κάρλο κι είχε χάσει πρόσφατα την δουλειά του, Έφερε εγκαύματα στο 85% του σώματός του. Ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή στο νοσοκομείο Σαντ’ Εουτζένιο της Ρώμης.

«Πρόκειται για μια ήττα για το κράτος και για τους θεσμούς του. Οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και εργατών έφτασαν σε υψηλότατα επίπεδα, είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε , από την μεριά του, ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιταλία των Αξιών.

Τον Ντι Κάρλο αποχαιρέτησαν μέσω Facebook και πολλά μέλη και νομαρχιακοί σύμβουλοι του κινήματος «Πέντε Αστέρων», του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, το οποίο και είχε υποστηρίξει στις τελευταίες εκλογές.

«Οι αυτοκτονίες που συνδέονται με την έλλειψη εργασίας είναι ένα τεράστιο δράμα. Μπορούμε μόνο να βρεθούμε πιο κοντά στο τρομερό αυτό φαινόμενο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε. Η ιθύνουσα τάξη οφείλει να βρει απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας», τόνισε, τέλος, ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.