Στάση εργασίας στα McDonald’s για τη μη προστασία από τη σεξουαλική παρενόχληση

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μη τήρηση των σχετικών κανονισμών


ΚΟΣΜΟΣ
15:40
19/09/2018
Στάση εργασίας στα McDonald's για τη μη προστασία από τη σεξουαλική παρενόχληση
loading

Σε κινητοποίηση προχώρησαν εργαζόμενοι στα McDonald’s σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Λος Άντζελες, το Σικάγο και το Μαϊάμι, διαμαρτυρόμενοι για την απουσία μέτρων προστασίας από τη σεξουαλική παρενόχληση.

Η στάση εργασίας έγινε τέσσερις μήνες μετά την προσφυγή πολλών γυναικών στην ομοσπονδιακή υπηρεσία υπέρ της ισότητας στον εργασιακό χώρο, οι οποίες κατήγγειλαν ότι η αλυσίδα εστιατορίων δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι γυναίκες επισημαίνουν ότι οι υπεύθυνοι των McDonald’s τις αγνόησαν όταν κατήγγειλαν περιστατικά όπως ανάρμοστες χειρονομίες και σχόλια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το BBC.

Η εταιρεία απάντησε με ανακοίνωσή της ότι διαθέτει «ισχυρές πολιτικές, διαδικασίες και δομές» για να αποτρέπεται η σεξουαλική παρενόχληση. «Δεν υπάρχει θέση για την παρενόχληση» στα εστιατόριά μας, τόνισε η McDonald’s.

Η McDonald’s διαθέτει ενιαία πολιτική που ισχύει σε όλα της τα καταστήματα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, όμως οι διαμαρτυρόμενοι θέλουν να βελτιωθεί, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες που εφαρμόζονται δεν είναι επαρκείς. Προσθέτουν ότι όλο το προσωπικό θα πρέπει να παρακολουθήσει εκπαίδευση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Από το 2016 περισσότεροι από 24 εργαζόμενες στα McDonald’s έχουν προσφύγει στην ομοσπονδιακή υπηρεσία καθώς οι καταγγελίες τους για σεξουαλική παρενόχληση αγνοήθηκαν, ενώ οι ίδιες έγιναν στόχος χλεύης ή αντιποίνων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει