Γιατί να ξοδέψεις τις οικονομίες μιας ζωής για μια στενή λωρίδα γης;

Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν οι παππούδες Annette και Raymond Timmins, οι οποίοι επιδίδονται εδώ και 11 χρόνια σε έναν λυσσαλέο δικαστικό αγώνα με τον 85χρονο Alan Soden, η πόρτα στην πίσω αυλή της οικίας του οποίου βγάζει κατευθείαν στο γκαράζ του ζευγαριού.

Οι νοικάρηδες του Soden έλεγαν ότι το ζευγάρι φράζει με το αμάξι τους την πόρτα τους, κι έτσι εκείνος τούς απειλούσε με δικαστήρια. Και τι έκαναν τότε οι Timmins; Μα έχτισαν έναν φράχτη που αχρήστευσε μια και καλή την πόρτα! Και ανάγκασε τον γείτονα να πραγματοποιήσει την απειλή του το 2007.

Προσφάτως μάλιστα, ο Soden κέρδισε τη μάχη γι’ αυτά τα 76 εκατοστά, αν και προφανώς δεν έχει σημασία πια ο κερδισμένος και ο χαμένος. Γιατί ο ηλικιωμένος Βρετανός έχει ήδη δαπανήσει 85.000 ευρώ σε νομικές αμοιβές και δικαστικά έξοδα. Κάτι αντίστοιχο έχει ξοδέψει και το ζευγάρι, κάπου 50.000 ευρώ σε δικαστικά κόστη και πρέπει τώρα να καταβάλουν και αποζημίωση στον γείτονα της τάξης των 30.000 ευρώ.

«Ξόδεψα ό,τι είχα και δεν είχα. Είμαστε ταπί πλέον», εξομολογείται με πόνο ψυχής η 73χρονη Anette, «δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς συνέβη αυτό … Αν μπορούσαμε να πληρώσουμε την έφεση, θα το κάναμε, αλλά δεν μας έμεινε τίποτα».