Μια εύσωμη γυναίκα από τη Νότια Καρολίνα επισκέφθηκε την τελευταία μέρα του Αυγούστου ένα στούντιο περιποίησης νυχιών στο Κόνγουεϊ για να περιποιηθεί τα άκρα της, αλλά διαπίστωσε με τον πιο σκληρό τρόπο πως αυτού του είδους οι υπηρεσίες δεν είναι για όλους.

Ήταν μια δύσκολη και εξευτελιστική στιγμή για την Αμάντα Βολφενμπάργκερ όταν ενημερώθηκε πως η πολιτική του καταστήματος είναι να μην εξυπηρετεί ανθρώπους που ζυγίζουν πάνω από 110 κιλά.

Είχε ήδη πάρει τη θέση της στην καρέκλα του πεντικιούρ, είχε κάνει την προετοιμασία της και περίμενε να εξυπηρετηθεί, όταν μια υπάλληλος την πλησίασε και ρώτησε να μάθει το βάρος της.

«Δεν είναι δουλειά σου» της απάντησε η πελάτισσα εκνευρισμένη, αλλά η υπάλληλος της είπε πως είναι «πολύ βαριά» και πως «θα σπάσει η καρέκλα», δείχνοντάς της παράλληλα μια ταμπέλα που υπήρχε στο μαγαζί η οποία ανέφερε «δεν δεχόμαστε κανένα άτομο άνω των 110 κιλών για υπηρεσίες πεντικιούρ, συγνώμη».

«Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα ξανανιώσει έτσι. Ήταν πολύ εξευτελιστικό, πολύ ταπεινωτικό», είπε η γυναίκα στην εφημερίδα «The State». «Μου είπε “συγνώμη (σ.σ. η ιδιοκτήτρια) που συνέβη αυτό σε σένα. Δεν μπορώ να βοηθήσω”. Μπορώ να δεχθώ τη συγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να βάλω τον εαυτό μου στην ίδια θέση. Δεν πρόκειται να ξαναπάω εκεί», πρόσθεσε.

Η Βολφενμπάργκερ δημοσιοποίησε την εμπειρία που βίωσε στο Facebook με το ποστ να γίνεται viral αλλά να μην είναι ικανό ώστε να αλλάξει την πολιτική του καταστήματος.

«Η πολιτική μας αφορά στην ασφάλεια των πελατών μας», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του στούντιο, Τίνα Μπούι στον τηλεοπτικό σταθμό WBMF.