Η Ρωσία αποκτά εθνικό κέντρο κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
23:43
10/09/2018
Η Ρωσία αποκτά εθνικό κέντρο κατά των κυβερνοεπιθέσεων
1
loading

Η FSB, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, με εντολή του επικεφαλής της Αλεξάντρ Μποροτνικόφ, δημιούργησε εθνικό κέντρο συντονισμού για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων σε «κρίσιμης σημασίας υποδομές».

Μεταξύ των καθηκόντων του εθνικού αυτού κέντρου είναι ο συντονισμός «σε ζητήματα εντοπισμού, προειδοποίησης και εξάλειψης των συνεπειών των κυβερνοεπιθέσεων», η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και με τους ξένους συναδέλφους, η ανάλυση των κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν και η εκπόνηση μεθόδων καταπολέμησης τους.

Στη σχετική εντολή του Μποροτνικόφ επισημαίνεται ότι το Εθνικό Κέντρο έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να δώσει πληροφορίες σε αρμόδια όργανα άλλου κράτους ή σε διεθνείς οργανισμούς, εάν αυτό απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η έννοια «κρίσιμης σημασίας υποδομές» εμφανίσθηκε στη ρωσική νομοθεσία πριν από μερικά χρόνια. Περιλαμβάνει όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα διαχείρισης που υπάρχουν στην παραγωγική διαδικασία, στον αμυντικό τομέα και στον τομέα ασφαλείας της χώρας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Pent

    Αν βγαλουν καμια προκηρυξη let me know.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει