«Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν σαφές προβάδισμα στις σουηδικές εκλογές»

Τι δείχνουν δύο exit-polls


ΚΟΣΜΟΣ
22:22
09/09/2018
«Οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν σαφές προβάδισμα στις σουηδικές εκλογές»
1
loading

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Σουηδίας αναμένεται να παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα, σύμφωνα με δύο exit-polls που δείχνουν αύξηση της δύναμης της άκρας δεξιάς αλλά όχι αυτή που αναμενόταν.

Οι σοσιαλδημοκράτες φέρεται να λαμβάνουν από το 25,4% έως το 26,2% των ψήφων, η χειρότερη επίδοσή τους τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια. Το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών φέρεται να λαμβάνει από 16,3% έως 19,2%, ενώ ορισμένα ινστιτούτα του δίνουν ποσοστό έως 25%. Μια δημοσκόπηση του δίνει τη δεύτερη θέση και μια άλλη την Τρίτη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συντηρητικοί φέρονται να κερδίζουν μεταξύ 17,8% και 18,4%, πολύ λιγότερο από ό,τι το 2014, που είχαν λάβει το 23% των ψήφων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτές, η απερχόμενη «κοκκινο-πράσινη» συμμαχία και η «αστική» αντιπολίτευση (του κέντρου και της δεξιάς) δίνουν μάχη στήθος με στήθος και θα χρειαστεί να γίνουν εντατικές διαπραγματεύσεις για να βρεθεί μια πλειοψηφία ή η λιγότερο αδύναμη από τις συμμαχίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar FJR 500

    Βλέπω πολύ μαντίλα στις φωτογραφίες γνήσιες Βίκινγκ πρέπει να είναι . Είπαμε σε λίγο θα την λέμε Σουηδική Αραβία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει