Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνδρας όταν βρίσκεται με την παρέα του; Αν πάρουμε ως παράδειγμα τον Λέιτ Φορντ, πολύ μακριά ή καλύτερα επικίνδυνα μακριά.

Ο 45χρονος άνδρας σκηνοθέτησε την απαγωγή του ζητώντας ως λύτρα από τη γυναίκα του 80 λίρες ώστε να μπορέσει να τα ξοδέψει σε ποτά με τους φίλους του!

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο και ξεκίνησε ως φάρσα την οποία τελικά πλήρωσε ακριβά ο Φορντ καθώς τον Φεβρουάριο υποχρεώθηκε να περάσει 16 εβδομάδες στη φυλακή χάνοντας έτσι τη γέννηση του παιδιού του.

«Στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα, αλλά ακουγόταν πραγματικά φοβισμένος», λέει η σύζυγός του, Ζόι Ντόιλ, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε. «Το τηλέφωνο νέκρωνε ξαφνικά και μετά ξαναχτυπούσε. Μπορούσα να ακούσω κάποιους άνδρες να φωνάζουν και να τον απειλούν πως θα του σπάσουν τα πόδια, θα του πετάξουν καυτό νερό, θα τον ακρωτηριάσουν, θα του κόψουν τα γεννητικά του όργανα. Πανικοβλήθηκα», προσθέτει η 35χρονη από το Μπλάκπουλ.

«Την ίδια στιγμή εκείνος ούρλιαζε και με παρακαλούσε να τους δώσω τα λύτρα. Του είπα ότι θα μετέφερα όσα χρήματα είχα στην τράπεζα στο λογαριασμό που μου έστειλαν».

Έντρομη η Ζόι μετέφερε τις 80 λίρες εκεί που της είπαν και στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία η οποία ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του συζύγου της. Μια επιχείρηση που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και που κόστισε 30.000 λίρες, καθώς χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά και ειδικού διαμεσολαβητή!

Ο 45χρονος επέστρεψε τελικά σπίτι του νωρίς το πρωί και αμέσως συνελήφθη από την αστυνομία για ανάκριση. Εκεί αποκαλύφθηκε η αλήθεια αν και στην αρχή συνέχισε να λέει ψέματα στους αστυνομικούς μέχρι τη στιγμή που του παρουσίασαν ένα βίντεο που είχε καταγράψει κάμερα ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα ήταν την επομένη να προσαχθεί στο δικαστήριο του Μπλάκπουλ για την εκδίκαση της υπόθεσης.

«Έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν άκουσα την αλήθεια. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Λέιτ έκανε κάτι τέτοιο. Το αστείο είναι ότι τα χρήματα αυτά ήταν δικά του, θα μπορούσε να τα είχε ξοδέψει αν ήθελε», ανέφερε η σύζυγός του, για να προσθέσει: «Εκείνος ζήτησε πολλές φορές συγνώμη, είπε πως οι φίλοι του τον έβαλαν να το κάνει και εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκε πως η φάρσα θα μπορούσε να φτάσει τόσο μακριά. Είχε πιει μερικά ποτά και παρασύρθηκε. Ήμουν έξαλλη. Ήθελα να τον στραγγαλίσω. Μου προκάλεσε τέτοια ανησυχία και στρες και όλα αυτά για το τίποτα».

Παρά τη λαχτάρα που πέρασε πάντως συγχώρεσε τον σύντροφό της: «Ήταν ανόητο αυτό που έκανε του το ξεκαθάρισα. Αλλά ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Η σχέση μας είναι πολύ δυνατή. Ξέρω ότι ο Λέιτ με αγαπά και πως έχει κάνει τα πάντα για μένα. Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία».